Superfly

Turcia

Orașul Istanbul, megapolis al Turciei cu peste 18,8 milioane de oameni, este cea mai mare aglomerare umană a Europei, dar și principalul centru economic, cultural și istoric al Turciei. Istanbul este bogat nu doar în obiective turistice cu o enormă încărcătură istorică, dar și localuri și edificii care au ajuns să fie renumite în toată lumea datorită turiștilor care, după cum spune o expresie populară, „au sfințit locul”. Distracția este garantată până dimineață în barurile și cluburile turcești, acolo unde poți avea parte de cele mai tari petreceri din viața ta. Ai putea să mai vezi și alte locuri interesante.

Ce să vezi în Istanbul?

Grand Bazar - Turcia este cunoscută pentru caracterul său comercial, iar Istanbul nu este o excepție. De aceea, Grand Bazar – una dintre cele mai cunoscute piețe din lume, care se întinde pe 58 de străzi, adună anual milioane de turiști. Localnicii își fac plinul zilnic de acolo, în timp ce străinii explorează cultura gastronomică a Turciei, extrem de popular fiind negoțul. Piața, care datează încă din secolul al XVI-lea cuprinde și circa 1200 de magazine cu produse și branduri cu renume mondial.

Moscheea Albastră - construită în 1609 de Mehmet Aga Sedefhar, un arhitect otoman, moscheea atrage și în prezent milioane de turiști, datorită mărimii sale specifice. Monumentul imens este înconjurat de 6 turnuri înalte, care servesc pentru a chema oamenii la rugăciune.

Palatul Topkapi – este cel mai vizitat muzeu din Istanbul, anterior fiind reședința sultanului otoman. Cuprinde patru curți diferite, unde turiștii pot vizita numeroase exponate, unele având o vechime de peste 400 de ani - la porțelanuri și covoare, până la armuri și manuscrise islamice medievale.

Biserica Sfânta Sofia - considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din lume, biserica are o structură unică din mai multe moschei și o catedrală. În lumea antică târzie era numită cea de-a opta minune a lumii, fiind nu doar un locaș de cult, dar și un muzeu extrem de vizitat de turiștii din toate colțurile globului.

Croazieră pe Bosfor - vă puteți plimba cu vaporul prin strâmtoarea Bosfor de unde puteți admira mai multe obiective turistice, de exemplu Turnul Galata, Podul Bosfor, Moscheea Ortakoy. Ideal ar fi o croazieră în timpul săptămânii, pentru că în weekend fluxul de turiști este mai mare.

Sfaturi:

- Comercianţii acceptă atât lire turcești, cât şi euro, poți câștiga bine la preț dacă negociezi, mai ales la piață.

- Cartierele neiluminate nu sunt cele mai prietenoase noaptea. Dacă, totuși, vă aventurați, atunci ar fi bine să fiți în prezența unor prieteni care cunosc și vorbesc turcește.

- Deplasarea este foarte comodă și ieftină cu transportul public, mai ales că Istanbulul are mai multe linii de metrou. Accesul în stații, ca în majoritatea orașelor europene, se face în bază de jetoane.

Neapărat trebuie să încercați mâncarea turcească – bucatele locale sunt un amalgam de senzații gustative și olfactive. Cel mai bun suvenir pe care îl puteți lua din Istanbul sunt cu siguranță condimentele turcești – magazinele specializate sunt la orice colt de stradă, dar și în oricare piață.

Rezervați un bilet în Istanbul împreună cu superfly.md.

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Istanbul, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe site-ul superfly.md.