Superfly

Israel

Tel Aviv sau Tel Aviv-Yafo, după cum îi este denumirea oficială, este, după Ierusalim, cel mai mare oraș din Israel, centru economic, de afaceri și cultural al țării.
Este un oraș cu un ritm de viață alert și cu numeroase locuri de agrement. Aici se află sediile principale ale băncilor și ziarelor locale, iar clima este mediteraneană, verile fiind fierbinți, iernile reci și ploioase, iar toamnele și primăverile – cele mai confortabile. Temperaturile medii anuale în sezonul cald sunt de 28°C, iar cele din timpul iernii scad uneori sub 5°C.

Ce să vizitați și unde să mergeți în Tel Aviv?

Muzeul de Arte Frumose din Tel Aviv - fondat în 1932 este considerat unul dintre cele mai mari și mai importante muzee de artă din Israel. Expoziția muzeului include departamente: artă israeliană, artă contemporană, fotografie, desen, grafică, design, arhitectură și departamentul de artă din secolele XVI - XIX. Pe lângă expoziția principală, muzeul are o grădină de sculptură și o secțiune pentru tineri. În primii ani de existență, muzeul a funcționat în „Casa lui Dizengoff”, unde în 1948 a fost adoptată Declarația de Independență a Israelului.
Biserica Sf. Petru - a fost construită în 1654 în cinstea Sfântului Petru peste cetatea medievală, care a fost ridicată de Frederic I și restaurată de Ludovic al IX-lea la începutul celei de-a doua jumătăți a secolului al XIII-lea. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, biserica a fost distrusă de două ori și reconstruită de două ori. Clădirea actuală a fost construită între 1888 și 1894 și renovată în 1903.

Flea Market Jaffa - pentru pasionații de vechituri, Flea Market Jaffa este locul perfect. Se găsesc acolo decorațiuni evreiești și arăbești, poșete având motive tradiționale, ceasuri, covoare și tot felul de alte chestii. Putem merge și la Carmel Market unde se găsește, primordial, mâncarea - o stradă cu tonete pe ambele părți, unde se care vinde orice: fructe proaspete și legume, pește, fructe de mare, dulciuri, cafea, mirodenii, etc. Într-o zonă apropiată găsim electrocasnice, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de uz casnic, etc.

Plaja - chiar dacă sună, la prima impresie, cam neobișnuit, Tel Aviv-ul este locul cel mai bun pentru bronzat, așa că plaja este cel mai beton loc din Tel Aviv pentru că acolo chiar simți că ești în vacanță. Întinzându-se pe mai mulți kilometri, plaja pare un mix de Miami si Barcelona, are parte de nisip fin, oferă și locuri unde se poate face sport (volei pe plajă, fotbal, aparate de gimnastică), dar oferă și destule terase și restaurante. În Tel Aviv, se poate merge calm la plajă de la mijlocul lui martie până spre mijlocul lui octombrie – poate și la început de noiembrie. Pe plajă se pot închiria șezlonguri și umbrele, pentru aproximativ 15-20 șekeli.

Rezervați un bilet spre Tel Aviv împreună cu superfly.md.

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Tel Aviv, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe site-ul superfly.md.