Superfly

Russia

Moscova, oraşul-emblemă al fostei URSS, a devenit o destinaţie preferată pentru întreaga populaţie din toate colţurile lumii. Pe lângă faptul că este capitala actuală a Federaţiei Ruse, Moscova este unul dintre cele mai mari şase oraşe din lume, care ascunde istorii înfiorătoare, dar şi interesante.

Ce vedem?

Moscova reprezintă un adevărat centru economic, politic şi cultural al ţării, pe teritoriul căruia există 70 de instituţii de învăţământ importante, printre care şi Universitatea de Stat „Mihail Lomonosov”, aproximativ 700 de instituţii ştiinţifice, numeroase muzee, galerii de artă, monumente istorice, parcuri, biserici sau catedrale. O trăsătură specifică acestui teritoriu o reprezintă stilul architectural unic al clădirilor – cupolele în formă de ceapă. Aici se află şi cea mai mare cetate din Rusia, care datează încă din Evul Mediu, Kremlinul. Recunoscută de UNESCO, acesta este un simbol cultural de mare importanţă pentru Patrimoniul Mondial, dar și centrul administrativ și simbolic al Federaţiei Ruse.

Piaţă Roşie - aflată chiar în inima oraşului, este una dintre cele mai vizitate de către turişti. Ea cuprinde Catedrala Sfântului Vasili Blajennâi, Muzeul de Istorie de Stat, Mausoleul lui Lenin, Centrul Comercial GUM şi unul dintre zidurile Kremlinului.

Galeria Tretiakov - este unul dintre cele mai mari şi mai frumoase muzee din lume, care se bazează în totalitate pe arta rusă: tablouri şi sculpturi ale celor mai renumiţi artişti ruşi, precum şi cea mai bogată colecţie de icoane vechi din Rusia.

Teatrul Bolşoi „Teatrul Mare” - este unul dintre cele mai importante teatre de prestigiu internațional din Rusia, unde au loc spectacole de operă și balet. Apropo, vă puteţi odihni pe faimoasa fântână din faţă şi admira împrejurimile.

Parcul Gorky - este cel mai mare şi mai cunoscut parc moscovit, care se mândreşte cu uluitoarele spaţii verzi, locuri de promenadă, statui şi numeroase cafenele, unde te poți întâlni cu cineva pentru a petrece timpul frumos şi interesant. Pe timp de iarnă, aleile sunt ornamentate cu statui de gheaţă şi sunt deschise mai multe patinoare pentru vizitatori.

De asemenea, te poţi delecta cu o mulțime de atracţii turistice de interes naţional: palate şi castele, catedrale, biserici, muzee, grădini şi parcuri, clădiri şi turnuri. Casa Albă din Moscova, Închisoarea Lubyanka, Turnul TV şi Palatul Ostankino nu trebuie ratate nici ele.

Rezervați un bilet spre Moscova împreună cu superfly.md.

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Roma, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe site-ul superfly.md.