Superfly

Irlanda

Localizat în provincia Leinster, pe coasta de est a Irlandei, la gura râului Liffey și fiind îmbrățișat la sud de munții Wicklow, Dublin este o mică capitală cu o reputație imensă. Începând cu anul 2010, Dublin a fost listat de către Globalization and World Cities Research Network ca un oraș global, cu un clasament care îl plasează printre primele treizeci de orașe din lume. Este un centru istoric și contemporan pentru educație, artă, administrație, economie și industrie. Tandemul dintre patrimoniu și hedonism din Dublin nu va dezamăgi.

Ce nu trebuie să ratezi în Dublin?

Monumente - evident, când alegem o destinație de călătorie ne punctăm pe lista „to do” monumentele istorice și destinațiile de importanță turistică. Dublin are cu ce să uimească la acest capitol, având numeroase repere și monumente care datează de sute de ani. Unul dintre cele mai vechi este Castelul Dublin, iar unul dintre cele mai noi monumente din Dublin este Spire denumit oficial „Monumentul luminii” – un turn conic din oțel inoxidabil de 121,2 metri situat pe strada O’Connell. Cartea lui Kells, aflată în biblioteca Colegiului Trinity, Dublin, este unul dintre cele mai vizitate locații ale orașului. Aceasta este un manuscris ilustrat, creat de călugări irlandezi în jurul anului 800 d.Hr. Podul Ha’penny, o pasarelă de fier peste râul Liffey, este una dintre cele mai fotografiate atracții din Dublin și este considerată a fi unul dintre punctele cele mai iconice din oraș. Printre alte repere și monumente se numără Mansion House, monumentul Anna Livia, statuia Molly Malone, Catedrala Bisericii Christos, Catedrala Sf. Patrick, Biserica Saint Francis Xavier pe Strada Upper Gardiner, lângă Piața Mountjoy, The Custom House și Áras an Uachtaráin. Turnurile Poolbeg sunt, de asemenea, caracteristici ale destinației Dublin, vizibile din diverse locuri din oraș.

Shopping - centrul orașului Dublin este o destinație de cumpărături populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Orașul are numeroase centre comerciale, în special în jurul străzilor Grafton și Henry Street.

Clima în Dublin - dacă mergi în Dublin, pune neapărat în valiză umbrela, deși locația adăpostită a acestui oraș pe coasta de est îl face cel mai uscat loc în Irlanda, primind doar aproximativ jumătate din precipitațiilede pe coasta de vest. În privința îmbrăcămintei, până și vara, ia cu tine o geacă ușoară pe care să o ai la îndemână oricând. În schimb, iarna nu te îmbrăca prea gros. Ca și în restul Europei de nord-vest, Dublin se confruntă cu un climat maritim, cu veri răcoroase, ierni blânde și lipsă de temperaturi extreme. Temperatura medie maximă din ianuarie este de 8,8 °C, în timp ce temperatura maximă medie din iulie este de 20,2°C. Cele mai însorite luni sunt mai și iunie, în timp ce luna cea mai umedă este octombrie, iar luna cea mai uscată este februarie. Precipitațiile sunt distribuite uniform pe tot parcursul anului.

Rezervați un bilet spre Roma împreună cu superfly.md.

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Roma, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe site-ul superfly.md.